Het gras is nergens zo GROEN als in Zwaluwhof

18 maart 2024

Goed nieuws voor iedereen die een woning op het oog heeft in Zwaluwhof. Alle woningen in dit plan krijgen namelijk een Groenverklaring.
Verschillende hypotheekverstrekkers verlenen met een Groenverklaring rentekorting op een hypotheek. Zo bespaar je met de aankoop van een woning in Zwaluwhof niet alleen op energiekosten maar ook op je hypotheeklasten.

Een Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infra, Milieu en Financiën.
Om deze verklaring te krijgen moet een nieuwbouwproject aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De nieuwbouwwoning moet energiezuinig zijn, de BENG 2-waarde moet 0 of lager zijn

  • Voor de realisatie van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden

De woningen van Zwaluwhof voldoen aan beide voorwaarden. Het project wordt voor de start van de bouw aangemeld en opgenomen in het Register Groenverklaringen. Zit je aan tafel met een financieel adviseur dan kan je verwijzen naar dit register.

Leenruimte energiezuinige nieuwbouwwoning

Naast de lagere rentelasten zijn de nieuwbouwwoningen door de BENG-2 waarde van 0 ook zeer energiezuinig. De energie die wordt verbruikt, voor het verwarmen/koelen van de woning en voor het verwarmen van tapwater, is ongeveer gelijk aan de energie die wordt opgewekt met de pv-panelen.
Hierdoor zijn de energielasten voor een nieuwbouwwoning in Zwaluwhof lager dan die van bestaande woningen.

Wist je dat vanaf 2024 het energielabel van een woning meeweegt in je hypotheekruimte? Als je een nieuwe energiezuinige woning koopt betaal je maandelijks minder energiekosten.
Je houdt dus meer geld over en om die reden kan je dus ook meer lenen bij de bank. Bij de meeste hypotheekverstrekkers krijg je een rentekorting.
Ook zijn er vanuit de overheid regels vastgesteld waardoor je extra leenruimte krijgt bij je kiest voor een energiezuinige woning:

De hoogte van de leencapaciteit is verbonden met het energielabel. In Zwaluwhof hebben de nieuwbouwwoningen een energielabel van A++++, zo mag je €40.000 extra lenen voor de aankoop van een nieuwbouwwoning.

Lekker zuinig dus, wonen in Zwaluwhof!

Delen

2024-03-18T16:02:39+00:00